Basisopleiding
Bedrijfshulpverlener

Uw veiligheid is onze zorg

nibhv keurmerk

Keurmerkhouder van het NIBHV

Home
Opleidingen en cursussen
Basisopleiding Bedrijfshulpverlener

Voor wie?

Medewerkers van organisaties die aan de Arbowet moeten voldoen, en die zich binnen hun organisatie als bedrijfshulpverlener gaan inzetten.

Inschrijven

Doel van de cursus

De medewerker in staat stellen om juist te handelen in een noodsituatie.

target-icon

Tijdsduur

2 dagen
4 dagdelen

Na het volgen van de cursus kan de medewerker

  1. Eerste hulp verlenen en levensreddende handelingen verrichten bij ongevallen;
  2. Brand beperken en bestrijden;
  3. Ongevallen voorkomen;
  4. In noodsituaties alle werknemers en bezoekers alarmeren en de locatie ontruimen;
  5. Hulpdiensten alarmeren en met hen samenwerken.

Inhoud

Dag 1 – EHBO

  • Niet-spoedeisende eerste hulp
    Deelnemers leren hoe zij niet-levensbedreigende aandoeningen kunnen beoordelen en behandelen zoals wonden, oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden.
  • Spoedeisende eerste hulp (levensreddende handelingen)
    Deelnemers leren de theorie achter levensbedreigende calamiteiten, zoals bewusteloosheid, reanimatie en AED, ernstige bloedingen en shock.

 

Dag 2 – Brand en Ontruiming

  • Ontruiming en communicatie
    Deelnemers ontwikkelen vaardigheden die voor ontruiming en communicatie zijn vereist, binnen de situatie van de eigen organisatie, en gebruiken (indien aanwezig) het eigen ontruimingsplan.
  • Wat te doen bij brand
    Deelnemers leren over brandbestrijding, de gevaren bij brand en het gebruik van kleine blusmiddelen. Zij ervaren hierbij verschillende realistische scenario’s via een unieke methode.
    Hierbij bootsen wij het verrassingseffect van een voorval realistisch na, doordat de scenario’s zijn afgeschermd. Dit traint de deelnemer in het ad-hoc handelen.

 

N.B.: Medewerkers met een geldig EHBO Diploma of geldig Diploma BHV EHBO, krijgen een vrijstelling en volgen dan alleen het gedeelte Brand en Ontruiming.

 

Certificering

De cursus eindigt met een theorie- en praktijktoets volgens de landelijke normen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Bij voldoende resultaat ontvangt de medewerker het Diploma Bedrijfshulpverlener en kan hij of zij als BHV’er aan de slag binnen de eigen organisatie.

 

Geldigheid diploma

De werkgever is vanuit de Arbowet verplicht om ervoor te zorgen dat medewerkers competent blijven. Het NIBHV vereist jaarlijkse bijscholing voor de handhaving van een diploma dat aan haar normen voldoet.

signup-image

BHV

Basisopleiding Bedrijfshulpverlener

Leuk dat je je wilt inschrijven voor een van onze opleidingen, vul hieronder je gegevens in

contact_image

Vincent Vivié

Eigenaar ZVE-Veiligheid

Contact

Mail of bel ons gerust voor vragen, meer informatie, een bestelling of specifieke wensen. Doorgaans reageren wij op werkdagen binnen 24 uur op uw mail. Liever een afspraak om alles te bespreken? We doen graag een kopje koffie.